La Plana Baixa - Noticias de Castellón

Volver a los Titulares de la semana

07/03/16 16:08
Ayto. Nules
Nules, pionera en la utilització de la pintura d'embornals per a previndre l'aparició del mosquit tigre
Nules, pionera en la utilització de la pintura d'embornals per a previndre l'aparició del mosquit tigre Nules, pionera en la utilització de la pintura d'embornals per a previndre l'aparició del mosquit tigre
NULES, PIONERA EN LA UTILITZACIÓ DE LA PINTURA D'EMBORNALS PER A PREVINDRE L'APARICIÓ DEL MOSQUIT TIGRE

_La nova tècnica, desenvolupada per Laboratoris Lokimica, té com a element principal la utilització d'una pintura microencapsulada, de patent valenciana i resultats testats en multitud de països_

DILLUNS, 7 DE MARÇ DEL 2016. La Regidoria de Salut Pública de l'Ajuntament de Nules, dirigida per Antonio Romero, en la seua preocupació per la salut i qualitat de vida dels habitants del municipi, ha iniciat una nova actuació preventiva contra el mosquit tigre. En el marc d'aquest programa preventiu es troben en fase d'execució la realització de material didàctic, xarrades a la població i el tractament de uns dos-cents embornals.

És així com, a pesar que la majoria de llocs de posta d'ous d'aquesta espècie es localitzen en xicotetes basses situades en propietats particulars, l'Ajuntament de Nules ha volgut donar exemple actuant sobre un dels punts on el mosquit tigre pot completar el seu cicle en terreny municipal i urbà.

Així, aquests punts d'acumulació d'aigua, coneguts com a embornals, rebran un tractament nou que assegura que, durant almenys un any, no afavorirà la proliferació d'aquests insectes. D'aquesta manera, no solament disminueix la població total de mosquits, sinó que facilita la seua detecció en propietats particulars i impedeix la seua expansió.

La tècnica nova, desenvolupada per Laboratoris Lokimica, té com a element principal la utilització d'una pintura microencapsulada, de patent valenciana i resultats testats en multitud de països.

D'aquesta forma, Romero destaca que Nules "es converteix així en pionera a la Plana Baixa on seran tractats la totalitat dels seus embornals mitjançant aquest tractament d'alta persistència". "Esperem que, d'aquesta manera, els veïns i veïnes de les nostres platges puguen gaudir enguany d'un estiu sense mosquits i sense les molèsties que provoquen".
© 2019 LAPLANABAIXA.COM

Política de privacidad y condiciones de uso