La Plana Baixa - Noticias de Castellón

Volver a los Titulares de la semana

13/09/16 17:53
Ayto. Nules
La LXX Fira de Ramaderia i Maquinària Agrícola de Nules es consolida en la seua setanta edició amb l'agricultura com a tema central
La LXX Fira de Ramaderia i Maquinària Agrícola de Nules es consolida en la seua setanta edició amb l'agricultura com a tema central
La LXX Fira de Ramaderia i Maquinària Agrícola de Nules es consolida en la seua setanta edició amb l'agricultura com a tema central

Hi haurà productes del camp, animals, mostra d'oficis artesans, ferramenta de cavalls, dentista equí, arada tradicional i tallers de tota mena

Dimarts, 13 de setembre de 2016.- L'Ajuntament de Nules ha presentat aquest matí en roda de premsa la LXX Fira de Ramaderia i Maquinària Agrícola de Nules, de mà del regidor d'Agricultura, César Estañol, i del cronista oficial de la Vila, Vicent Felip Sempere.

Aquesta 70ª edició de la fira, declarada d'Interès Turístic Provincial, arriba ja "molt consolidada, sent una de les més importants de la Comunitat Valenciana", tal com ha declarat Estañol, "de manera que intentem que cada any vaja tenint un format diferent".

Així, per a aquest any el nucli central de la fira serà el destinat a la zona agrícola, per ser la protagonista de la mostra. Per a això, "tota l'avinguda Constitució acollirà a l'Associació de Llauradors Locals, amb l'objectiu d'unir a tots els agricultors del municipi en un mateix emplaçament".

Entre les activitats que s'oferiran dins d'aquesta edició, destaca la mostra d'animals, en la qual tindrà lloc el IV Concurs de Ferradors; la zona de tir i arrossegament, que rebrà el tradicional concurs de Tir i Arrosegament; i dins de les novetats d'aquest any hi haurà una exhibició de gossos de detecció de substàncies i d'intervenció a l'avinguda Constitució, seguida d'una xarrada sobre gossos per a la recuperació i protecció de dones víctimes de gènere.

Exhibició per a escolars, esport i comerç local

Dins de la programació del divendres, també hi haurà espai per als més menuts, amb una exhibició des de les 10 fins a les 13 hores, amb ferramenta de cavalls, dentista equí i arada tradicional tirat a cavall. A més, durant la resta del cap de setmana se seguiran oferint opcions en què els més xicotets de la casa es familiaritzaran amb l'agricultura local.

Dins de l'àmbit esportiu, en col·laboració amb la regidoria d'Esports, amb María Jesús Gabaldón, hi haurà judo, pilates, kangoo jumps, i cubbá durant tot el cap de setmana al CEIP Pio XII.

D'altra banda, el comerç local també tindrà el seu espai, en el qual s'oferiran xarrades, es presentarà el projecte Natiu del consistori, i hi haurà signatura d'exemplars d'autores de novel·la romàntica a l'estand de 'Coses & Muses', amb una degustació del vi Arguments del Celler Heretat de Taverners, entre moltes altres opcions.

'La fira de Nules en l'Època Contemporània: Antecedents i context històric de la seua Reinstauració'

Una altra de les cites més destacades dins el cap de setmana serà la presentació el divendres a les 19 hores a la biblioteca municipal de la tercera edició de l'obra 'La fira de Nules en l'Època Contemporània: Antecedents i context històric de la seua Reinstauració'. Un "treball d'investigació" elaborat pel cronista de la Vila de Nules, Vicent Felip Sempere, "per al que vaig necessitar la col·laboració de la gent per tal que m'explicaren la història d'aquesta fira".

Una obra elaborada "amb un caràcter tremendament social", documentat amb unes 500 fotos que mostren els diferents oficis al llarg de tota la trajectòria històrica de la fira, que va començar en l'època posterior a la Guerra Civil espanyola, "a causa de la necessitat d'aquells temps de recuperar la ramaderia i l'agricultura local".

La tercera edició d'aquesta obra, en facsímil, consta de 1.000 exemplars, igual que en la seua primera edició, i es podrà adquirir aquest cap de setmana a la fira per un preu de 9 euros. Posteriorment estarà disponible en els comerços locals.

"Una completa oferta que sorprèn any rere any i que no es pot deixar de visitar, per la qual cosa convidem als nostres veïns i als visitants d'altres municipis a gaudir durant 4 dies intensos de la nostra fira", ha conclòs Estañol.
La LXX Fira de Ramaderia i Maquinària Agrícola de Nules es consolida en la seua setanta edició amb l'agricultura com a tema centralLa LXX Fira de Ramaderia i Maquinària Agrícola de Nules es consolida en la seua setanta edició amb l'agricultura com a tema centralLa LXX Fira de Ramaderia i Maquinària Agrícola de Nules es consolida en la seua setanta edició amb l'agricultura com a tema centralLa LXX Fira de Ramaderia i Maquinària Agrícola de Nules es consolida en la seua setanta edició amb l'agricultura com a tema central
© 2019 LAPLANABAIXA.COM

Política de privacidad y condiciones de uso