La Plana Baixa - Noticias de Castellón

Volver a los Titulares de la semana

06/06/16 18:24
Ayto. Nules
Els veïns i veïnes de Nules s'informen sobre les ajudes al lloguer i ajudes a la rehabilitació 2016
Documento: Els veïns i veïnes de Nules s'informen sobre les ajudes al lloguer i ajudes a la rehabilitació 2016
Els veïns i veïnes de Nules s'informen sobre les ajudes al lloguer i ajudes a la rehabilitació 2016

Dilluns, 6 de juny del 2016. Els veïns i veïnes de Nules s'han informat aquest dilluns sobre les ajudes al lloguer 2016, així com les ajudes a la rehabilitació, gestionades pel Ministeri de Foment i la Conselleria d'Habitatge de la Comunitat Valenciana. Per la seua banda, la xarrada informativa destinada a empreses i particulars, que ha tingut lloc aquesta vesprada a l'edifici de Serveis Socials, ha sigut organitzada per la Regidoria d'Habitatge, amb Antonio Romero.

Aquest programa, tal com recalca Romero, té com a objectiu "afavorir l'accés als habitatges de lloguer, especialment per a les persones afectades per la desocupació, joves menors de 30 anys, famílies monoparentals, persones amb una diversitat funcional superior al 33%, dones víctimes de violència de gènere o joves sense tutela".

La quantia de l'ajuda serà de fins a un 40% del lloguer, amb un màxim anual de 2.400 euros, i se subvencionaran tots els rebuts de lloguer emesos des de l'1 de gener fins al 31 de desembre del 2016.

Ingressos màxims per a les ajudes al lloguer

Cal tindre en compte que per a accedir a aquestes ajudes, els ingressos totals de tots els membres que habiten l'habitatge no podran ser superiors a tres vegades l'IPREM. Així, les unitats de convivència amb un membre seran d'un total de 22.365 euros; un adult i un menor, de 29.074 euros; dos adults, 33.547 euros, i per a dos adults i dos menors, l'ingrés màxim anual no superarà els 46.966 euros.

Les sol·licituds per a les ajudes al lloguer d'habitatge podran presentar-se als Serveis Territorials d'Habitatge de la província de Castelló, a les oficines del Prop, a l'Ajuntament de Nules o per correu certificat.

Ajudes a la Rehabilitació 2016

Pel que fa a les ajudes per a la rehabilitació d'habitatges, hauran de ser edificis de residència col·lectiva construïts abans de l'any 1981, i almenys el 70% dels propietaris hauran de tindre l'habitatge com a domicili habitual.

En aquest cas, l'objectiu és afavorir la rehabilitació que reactiva el sector de la construcció mitjançant obres de sostenibilitat i accessibilitat; se subvencionarà fins al 35% de les obres, amb un màxim de 2.000 euros per habitatge per a obres de conservació i sostenibilitat, i de 4.000 euros per a habitatges amb obres d'accessibilitat. La novetat en aquest apartat és que la Generalitat subvencionarà un 10% addicional fins a un màxim de 4.000 euros per habitatge en els casos on el 60% dels propietaris tinguen ingressos inferiors al 3,5 IPREM.

Finalment, el tipus d'obres que es consideren seran les de conservació, com ara l'estructura dels edificis, les façanes o les cobertes; de sostenibilitat per a millorar la qualitat tèrmica de l'edifici i la instal·lació d'energia renovable, i obres d'accessibilitat per a la instal·lació d'ascensors o rampes adaptades.

El termini de sol·licitud en els dos casos, lloguer i rehabilitació, serà d'un mes des de la publicació de l'ordre d'ajudes al DOCV, i els dubtes poden ser resolts en el telèfon 012 o a les adreces ajudeslloguer@gva.es i ajudesrehabilitacio@gva.es.
© 2019 LAPLANABAIXA.COM

Política de privacidad y condiciones de uso