La Plana Baixa - Noticias de Castellón

Volver a los Titulares de la semana

29/02/16 16:03
Ayto. Nules
Nules presenta la 'Programació Igualtat febrer-març 2016'
Documento: Nules presenta la 'Programació Igualtat febrer-març 2016'
Nules presenta la 'Programació Igualtat febrer-març 2016' Nules presenta la 'Programació Igualtat febrer-març 2016'
Dilluns, 29 de febrer del 2016. L'Ajuntament de Nules, a través de la Regidoria d'Igualtat, gestionada pel regidor Antonio Romero, ha presentat hui la 'Programació Igualtat febrer-març 2016', amb el lema 'Al talent no li poses gènere '. I és que, encara que el Dia Internacional de la Dona és el 8 de febrer, "el Dia de la Dona és durant tot l'any", en paraules del regidor.

Així, per a tot aquest any "s'ha preparat una programació molt extensa, dirigida al públic adolescent, que ha de sensibilitzar-se i ser conscient de la igualtat de gènere, de la importància de la figura de la dona".

D'aquesta manera, a banda de l'acte oficial de tots els anys, aquest 2016 a l'IES Gilabert Centelles hi haurà dues xarrades, que completen el visionat de la pellícula Pago justo el 22 de febrer passat, i de La Font de les Dones el pròxim dimecres 16 de març, amb la qual els alumnes de la localitat podran acostar-se un poc més a la problemàtica del dia a dia de les dones a l'Iran.

Les pròximes cites a l'institut seran el dimarts 8 de març, Dia Internacional de la Dona, amb la collocació d'una pancarta al centre, seguida per la lectura d'un manifest. El dijous 10 de març, a les 18.30 hores, a la sala multiús tindrà lloc la xarrada 'Maternitat i pau: l'experiència de les mares de la plaça de Maig', a càrrec d'Ángela García Martínez, graduada en Humanitats i estudiant del màster en Estudis Internacionals de Pau, Conflictes i Desenvolupament. L'última cita amb els adolescents tindrà lloc entre l'1 i el 20 de març, amb l'exposició fotogràfica al vestíbul de l'institut, amb el títol 'Dones i esport', cedida per la Fundació Isonomia.

A més, en les escoles de la localitat també s'han preparat activitats que inclouen contacontes i el visionat d'un parell de pellícules, que també tindran una xicoteta reflexió, "tot això encaminat a fer un pla d'igualtat per al pròxim curs", tal com matisa Romero.

'PORQUE YO LO BAILO'

Dins de les activitats programades fins al 20 de març, una de les més destacables és la que està programada per a aquest diumenge, 6 de març, a les 19 hores, al Teatre Alcázar, amb 'Porque yo lo bailo', de la mà de Pepa Cases, que dirigeix la companyia A Tempo Dansa, i que oferirà un espectacle de dansa contemporània que no deixarà indiferent l'espectador.

Així, en paraules de Pepa, "tornem al Teatre Alcázar, a la localitat en la qual m'he criat, i amb l'inestimable suport de la Regidoria d'Igualtat". "A més, en aquesta localitat va ser on vaig començar a practicar dansa clàssica, cosa que li dóna un valor encara més personal per a mi, i que aconseguirem transmetre al públic".

'Porque yo lo bailo' és per a tots els públics, "no només destinat a un públic infantil, amb la qual cosa s'ha convertit en un treball molt agraït a l'hora de donar-li forma", en paraules de l'artista. A més, estarà acompanyada a l'escenari per un altre actor, que aportarà les escenes d'humor, amb qui completarà "un espectacle de 50 minuts, amb entrades molt econòmiques que oscillen entre els 2 i els 3 euros".

Finalment, Pepa Cases ha agraït a l'Ajuntament que aquest espectacle "siga factible" i ha convidat nulers i visitants "a acostar aquest diumenge a gaudir del nostre espectacle". Les entrades estan a la venda al Departament de Festes del consistori.
© 2019 LAPLANABAIXA.COM

Política de privacidad y condiciones de uso