La Plana Baixa - Noticias de Castellón

Volver a los Titulares de la semana

28/04/16 16:48
Ayto. Nules
L'Ajuntament de Nules col.labora amb el projecte Sharebox per a impulsar la cooperació entre empreses
L'Ajuntament de Nules col.labora amb el projecte Sharebox per a impulsar la cooperació entre empreses
L'Ajuntament de Nules col·labora amb el projecte Sharebox per a impulsar la cooperació entre empreses

Dijous, 28 d’abril del 2016. El passat 21 d'abril va tindre lloc a la seu de l'empresa Keros Ceràmica SL una reunió en el marc del projecte europeu Sharebox, en el qual un dels objectius fonamentals és potenciar la cooperació entre empreses a l'hora d'optimitzar consums d'aigua, energia o de gestió de residus, entre d'altres, i així aconseguir processos de fabricació més sostenibles.

En aquesta reunió va estar present César Estañol, tinent d’alcalde de l'Ajuntament de Nules i regidor de Comerç, Desenvolupament Local, Mercat, Indústria i Agricultura, a més de representants de l'Associació del Polígon de La Mina de Nules, les empreses Keros Ceràmica SL; Kerafrit SA; Ibérica de Suspensiones SL, i l'Institut de Tecnologia Ceràmica (ITC) com a membres del projecte Sharebox, a més d'altres empreses com Aislamientos Suberlev SL.

Per part de l'Ajuntament de Nules va quedar patent la predisposició de cooperació i una voluntat clara de servir com a nexe d'unió entre les empreses a l'hora d'abordar temes essencials d'interés comú en el marc de Sharebox, com pot ser, per exemple, la gestió de l’aigua. Altres arguments, com ara les instal·lacions de fibra òptica, l'electricitat, la gestió de residus i el tractament d'aigües, també van estar sobre la taula, ja que es podrien abordar d'una forma centralitzada per a totes les empreses del polígon La Mina, i així aconseguir un benefici comú clar.

Sobre el projecte Sharebox

El pd’rojecte Sharebox té com a objectiu impulsar les fàbriques del futur a través de, entre altres, la gestió flexible dels recursos de procés compartits entre les empreses, per a així ser més eficients i sostenibles a l'hora d'optimitzar recursos, energia i processos de fabricació.

D'aquesta manera es dota l'operativa de planta i els caps de producció d'informació sòlida, fiable, en temps real, i necessària per a compartir recursos com ara maquinària, energia, aigua, residus i materials reciclats, de forma efectiva i segura amb altres empreses, dins d'un ecosistema simbiòtic.

Està finançat per la Comissió Europea en el marc de la convocatòria SPIRE d'Horitzó 2020 (acord de subvenció núm. 680.843) coordinat per la firma IRIS Spain. Té 48 mesos de durada i hi participen, a més de l'ITC, 15 entitats, entre les quals hi ha empreses, universitats i centres d'investigació procedents dels sectors químic, ceràmic i automoció.

Les empreses participants (Keros Ceràmica SL; Kerafrit SA; Guzmán Global SL i Ibérica de Suspensiones SL) estan ubicades al polígon La Mina de Nules (Castelló). Aquest conjunt d'empreses tractarà al llarg del projecte d'afavorir l'intercanvi de recursos entre elles per a reduir els costos de producció i el consum industrial a través de la plataforma creada.

Sharebox disposa d'una pàgina web a través de la qual es compartiran tots els continguts i avanços del projecte: http://sharebox-project.eu/.
© 2019 LAPLANABAIXA.COM

Política de privacidad y condiciones de uso