La Plana Baixa - Noticias de Castellón

Volver a los Titulares de la semana

11/03/16 13:55
Ayto. Nules
La regidoria de Comerç de Nules fa un bon balanç del 'Cap de setmana al mercat' en el seu últim cap de setmana
La regidoria de Comerç de Nules fa un bon balanç del 'Cap de setmana al mercat' en el seu últim cap de setmana La regidoria de Comerç de Nules fa un bon balanç del 'Cap de setmana al mercat' en el seu últim cap de setmana
LA REGIDORIA DE COMERÇ DE NULES FA UN BON BALANÇ DEL 'CAP DE SETMANA AL MERCAT' EN EL SEU ÚLTIM CAP DE SETMANA

_Una volta finalitze l'oferta d'aquest cap de setmana s'haurà cobert el cicle amb un èxit important, ja que s'està començant a adoptar la costum d'acostar-se a aquest lloc tan emblemàtic els caps de setmana_

Divendres 11 de març del 2016.- La regidoria de Comerç i Desenvolupament Local de Nules, dirigida per Cesar Estañol, ha realitzat un primer balanç en roda de premsa sobre l'activació dels caps de setmana al Mercat Municipal. Una proposta que, sota el nom 'Cap de setmana al mercat' "ha estat dinamitzant l'economia local des del 6 de febrer, aportant més riquesa, més activitat econòmica que segur revertirà en llocs de treball a més de major qualitat i un benestar superior a els nostres veïns", en paraules de l'edil.

I és que el Mercat Municipal només obria els dimecres al matí, i amb projectes com aquest de la regidoria de Comerç i Desenvolupament Local, s'està procedint a dinamitzar aquesta zona, que segur repercutirà en tota la zona centre del municipi.

SIS CAPS DE SETMANA

De moment, la primera tanda de caps de setmana al mercat ha acollit sis opcions diferents, amb 'Handmade & Second Hand', 'Artistes locals', 'Col leccionisme i art', 'Outlet', 'Gastronomia i cultius Ecològics' i, finalment,'Oficis artesans', que tindrà lloc aquest cap de setmana.

Amb aquesta última oferta es tanca aquest primer cicle d'activació del mercat, "amb gent que vindrà a treballar en directe oficis de tota la vida, que a més podran ser adquirits pels interessats que s'apropen". "De fet, hi ha ja encàrrecs de material fets amb anterioritat per part dels nostres veïns, esperant que aquests artistes tornaren a Nules", explica Estañol.

A més, hi haurà activitats per als més petits, de mà de la Sucrería Sant Xoxim, que realitzarà un taller de mones de Pasqua amb un total de 50-60 menuts. Aquests aprendran "des tenyir un ou de forma artesanal, fins a com es fa la pasta de la mona, o com es colloca el aniset".

Diumenge hi haurà sessió de contacontes, organitzada en collaboració amb el Programa de Dinamització de Parcs i Jardins, gestionat pels edils Antonio Romero i Adrián Sorribes. En aquesta ocasió els menuts i menudes de la casa podran gaudir, a les 11.30 a la plaça del Mercat, de l'actuació 'A la recerca del pirata Joan Espàrrec', de Animatrix.

Una volta finalitze l'oferta d'aquest cap de setmana s'haurà cobert el cicle amb un èxit important, ja que s'està començant a adoptar la costum d'acostar-se a aquest lloc tan emblemàtic els caps de setmana. Més endavant, després de les festes de Falles, Setmana Santa i Sant Vicent, hi haurà dues ofertes més en el mercat. Així, en primer lloc tindrà lloc el dissabte 16 d'abril una masterclass gastronòmica per als escolars de Nules, els que adquiriran en el mercat els productes necessaris per elaborar els plats. El següent cap de setmana tindrà lloc una festa gastronòmica de la qual es donaran detalls més endavant.

Amb totes aquestes accions l'objectiu no és altre que el de "crear un centre comercial i d'oci que puga servir per llançar la resta de l'economia local de Nules", tal i com detalla Estañol.

'EL APERITIU DEL DIUMENGE'

Una altra iniciativa organitzada per la regidoria de Comerç i Desenvolupament Local és 'L'aperitiu del diumenge', que parteix d'altres iniciatives com el mercat dels diumenges a Mascarell, i per a la qual s'ha elaborat un mapa de la població amb sis locals de Nules en els quals s'ofereix els diumenges al matí l'oferta de tapa + beguda per 1,5 euros.
© 2019 LAPLANABAIXA.COM

Política de privacidad y condiciones de uso