La Plana Baixa - Noticias de Castellón

Volver a los Titulares de la semana

29/03/16 17:10
Ayto. Nules
Música, teatre, cinema i art a Nules per a aquesta primavera
Documento: Música, teatre, cinema i art a Nules per a aquesta primaveraDocumento: Música, teatre, cinema i art a Nules per a aquesta primavera
MÚSICA, TEATRE, CINEMA I ART A NULES PER A AQUESTA PRIMAVERA

_La novetat ve en aquesta ocasió de mà dels festivals de música sacra i de música en valencià, a més de les jornades sobre la memòria històrica_

DIMARTS, 29 DE MARÇ DEL 2016.- La localitat de Nules va a viure un trimestre de primavera ple d'actes culturals per a tots els gustos i edats. La programació, gestionada per la regidoria de cultura, amb Ramon Canut, busca oferir "qualitat i ser variada i atractiva per a tots i totes". És per això que continuen els cicles Músiques i Nulers, aquest útim amb la participació de la nulera Arantxa Martínez, cantant del Cor de la Generalitat Valenciana.

A més, es manté el cinefòrum i una mostra del millor teatre gestat avui dia a la Comunitat Valenciana. La novetat ve en aquesta ocasió de mà dels festivals de música sacra i de música en valencià, a més de les jornades sobre la memòria històrica, centrades aquestes últimes en el passat de Nules.

ABRIL

La programació cultural del mes d'abril començarà amb el I Cicle de Música Sacra per a Orgue, del 7 al 10 d'abril a les 20 hores a la Parròquia de Sant Bertomeu i Sant Jaume. Així, començarà el dia 7 amb l'Ave Maria, interpretat per José Lucas, baríton, i Vicent Flich l'òrgan. El dia 8 serà el torn de 'L'estil concertant', amb Sergio López a l'oboè, i Miguel Ángel Sáez al contrabaix. El 9, dissabte, 'García Julve i la Seua època' serà interpretat pel cor 'Música Viva' i Vicent Flich a l'òrgan. Finalment, el diumenge, el 10 d'abril, l'orquestra i el cor 'Música Viva' interpretaran 'El messies', de G. F. Händel.

Aquest mateix 9 d'abril hi haurà un altre acte musical, el Teatre Alcázar, de mà de l'AECC local, amb el Concert Benèfic 'La teua cara em sona mini' i la Banda Juvenil Artística de Nules. El dia 10, al Saló Multifuncional, hi haurà un festival benèfic, a les 18.30 hores, amb un preu de 3 euros per entrada.

La Biblioteca Municipal de Nules, per la seua banda, acollirà el 17 d'abril el concert didàctic 'Un camaleó en la classe dels gats', amb l'Orquestra Laudística Daniel Fortea. Aquest mateix dia, a les 18.30 hores, al Teatre Alcázar rebrà el monòleg 'T'ho desembre sense acritud', d'Eugeni Alemany.

El 25 aniversari del Memorial Tàrrega-Fortea se celebrarà del 29 d'abril fins a l'1 de maig. El dia 29 la Biblioteca Municipal rebrà a les 19.30 hores el concert d'Ana Mª Archilés, mentres que el 30 d'abril el concert serà al Teatre Alcázar, també a les 19.30 hores, i amb Arion guitar trio i el Duo Pedro Chamorro. El memorial es tancarà l'1 de maig al Teatre Alcázar, amb l'Orquestra Laudística Daniel Fortea i l'Orquestra de Plectre d'Espiel.

MAIG

El mes de maig donarà inici el dia 7 a la Biblioteca Municipal a les 19 hores amb Llevant Ensemble. La següent actuació serà el 14 de maig, amb el concert dels Solistes de la Banda Municipal de València i la Unió Musical Alqueriense, a les 19.30 al Teatre Alcázar. A aquesta actuació li seguiran Marc Xirivella, amb la flauta travessera, i José Beltrán, al clarinet, dirigits en aquesta ocasió per Lidón Valer Cabaleiro.

El Concert de Primavera se celebrarà el 21 de maig a les 19.30 a la plaça Major de Mascarell, amb un concert de pasdobles de la Societat Artística Nulense, dirigida per Antonio Reyero.

El mes es tancarà el 28 de maig, amb el Cicle Nulers al Teatre Alcázar, a les 19 hores, que portarà l'obra 'Vox DEAE', amb Arantxa Martínez, Minerva Moliner i Diana Muñoz.

JUNY

Per acabar el trimestre cultural de Nules, el mes de juny oferirà també una àmplia varietat d'actes, començant el dia 4, amb l'Intercanvi de Bandes Juvenils a la plaça Major a les 19.30, on actuaran l'Artística Nulense i la Unió Artística Musical de Navajas. La següent jornada, el diumenge 6 de juny, hi haurà teatre infantil al Teatre Alcázar amb l'obra DOT, representada a les 18.30 hores. El 18 serà el torn de Penev, també al Teatre Alcázar, però a les 19 hores. "Aquestes dues últimes obres guardonades amb importants premis", tal com remarca Canut.

El mes de juny tancarà el dia 19 amb el Cicle Músiques a les 19 hores a la Biblioteca Municipal, amb 'Duo et duo quartet'.

CINEFÒRUM I NULES SONA

Finalment, la Casa de la Cultura oferirà les dues sessions de Cinefòrum d'aquest trimestre, organitzat per Aïda Antonino, amb les cintes 'Ningú vol la nit', el 22 de maig, i 'Magical girl', el 17 de juny. I la primera edició de Nules Sona, organitzat per l'Associació Cultural La Corretjola, serà el 16 d'abril a les 22 hores a les pistes esportives.

Ramon Canut convida a "totes les persones interessades en gaudir d'art i cultura de qualitat, nuleneses i visitants, a acostar-se a gaudir amb nosaltres dels actes que hem preparat a consciència per a aquest segon trimestre de l'any".
© 2019 LAPLANABAIXA.COM

Política de privacidad y condiciones de uso